Let op: Met ingang van 1 mei 2017 worden alle werkzaamheden van Ratio ICT voortgezet vanuit Cobytes B.V. Meer info.

• Webhosting & Domein

U bevindt zich hier: Home Support F.A.Q Webhosting & Domein

Een domeinnaam is een uniek adres op het internet dat bestaat uit een door u verzonnen naam plus de extensie (bijvoorbeeld uwnaam.nl).

Een extensie is het laatste stuk van de domeinnaam. De extensie van Ratioict.nl is .nl. De extensie is vaak een afkorting van een land (nl, de, be). Maar een extensie kan ook van een organisatie zijn, bijvoorbeeld .org (non-profit), .com (commercieel) en .biz (commercieel).

Met een domeinnaam kan je een website bouwen waardoor je je bedrijf via het internet op de kaart zet. Ook kan je een domeinnaam gebruiken voor een e-mailadres (bijvoorbeeld info@ratioict.nl). Andere mogelijkheden met domeinnamen zijn bijvoorbeeld het doorlinken naar een andere website of het aanmaken van een subdomein (bijvoorbeeld domein.ratioict.nl.nl).

Webhosting heb je nodig om een website te maken. Dit is een stuk ruimte op een server die voor jouw domeinnaam gereserveerd is. Op deze ruimte kun jij je website bouwen.

Dit is de hoeveelheid ruimte (vaak uitgedrukt in GB’s) die je beschikbaar krijgt op de server. Dit is de ruimte die je kunt gebruiken voor het bouwen van je website.

Dataverkeer is de hoeveelheid data (vaak uitgedrukt in GB’s) die door de servers van de hostingbedrijven verwerkt moet worden. Stel u heeft een website die 10 MB groot is. Deze website wordt 100 keer per maand bezocht, dan is het dataverkeer gebruik 1.000 MB (oftewel 1 GB).

FTP betekent File Transfer Protocol. Het is een werkwijze om bestanden van je server te downloaden en uploaden. Met een FTP-programma (zoals FileZilla) kan je gemakkelijk veel bestanden tegelijk up- en/of downloaden.

CMS betekent Content Management Systeem. Een populair CMS is bijvoorbeeld WordPress of Joomla. Dit is gratis software die je kunt gebruiken om, zonder veel kennis te hebben van HTML of CSS, websites te maken. Veel websites zijn gebouwd in WordPress.

Elke computer of elk bedrijf heeft een uniek nummer, dit wordt het IP adres genoemd.

Interesse of vragen?

Onze medewerkers staan u graag geheel vrijblijvend te woord!

Neem contact op
scarpe valentino outlet scarpe valentino outlet scarpe valentino outlet scarpe valentino outlet scarpe valentino outlet louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online pandora outlet online pandora outlet online pandora outlet online pandora outlet online pandora outlet online air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher

Mijn Ratio

Wachtwoord vergeten?